Hai la noile cursuri de istoria artei de la Art Safari!

Sunteți pasionați de artă și ați vrea să înțelegeți mai bine cheia în care să priviți o operă? Vreți să aflați povești și curiozități despre artiști? Ce a creat prima generație liberă de artiști din România, cum e arta ultimilor 30 de ani?

 

Fiecare curs durează o oră și jumătate și este menit să vă ofere o perspectivă concentrată și interesantă asupra temelor propuse.

 

„Lecția” de artă continuă în expoziții, acolo unde veți putea practica tot ce ați învățat. Iar la final, ne bucurăm de networking la o cafea sau la un pahar de prosecco.

Introducere în istoria artei cu Cristian Vechiu

Cristian Vechiu

Cristian Vechiu, absolvent al Facultății de Filosofie, doctor în Teologie și Studii Religioase, la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, la Universitatea din București. Experiență în curatoriat de 8 ani, a lucrat la documentarea și realizarea a peste 25 de expoziții și 20 de cataloage de artă. Pasionat de abordări interdisciplinare și de studiul istoriei culturilor și mentalităților.

 

Curs 1: Peisajul actual al artei contemporane din București/Bucharest art landscape (Curs dedicat expaților)
6 nov., 19:00-20:00

Ce anume este de văzut astăzi în peisajul artei contemporane din București? Ce experiență vizuală este de neratat pentru vizitatorii străini? Cu o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, Bucureștiul găzduiește numeroase galerii și spații expoziționale, ce acoperă o diversitate de stiluri și abordări din arta contemporană. Vom discuta despre cele mai renumite galerii de artă contemporană din București, dar și despre spațiile apărute în ultimii 3 ani și ce aduc acestea nou într-un peisaj artistic în continuă schimbare.


Cursul va fi ținut în limba engleză.

 

Curs 2: Nudul în istoria artei
11 și 12 nov., 19:00-20:30

Cursul se concentrează asupra unui scurt istoric al nudului în artă. În prima ședință vom discuta despre maniera în care s-au schimbat percepțiile și reprezentările nudului în istoria artei: de la simbol al idealului de frumusețe și perfecțiune până la expresie a vulnerabilității umane, nudul a fost înfățișat în artă pentru a explora elemente ca natura umană, sexualitatea, religiozitatea ori statutul social. În cea de-a doua ședință, vom vorbi despre cum anume a fost reprezentat nudul în arta românească, cu particularizări referitoare și la transformările sociale și politice care au influențat mentalitățile din spațiul artistic autohton.