Hai la noile cursuri de istoria artei de la Art Safari!
Sunteți pasionați de artă și ați vrea să înțelegeți mai bine cheia în care să priviți o operă? Vreți să aflați povești și curiozități despre artiști? Când au apărut primele academii de artă în România? Cum a reușit o româncă să fie prima femeie profesor de artă din Europa? În ce fel a evoluat modul de reprezentare a nudului în artă de-a lungul secolelor? Ce a creat prima generație liberă de artiști din România, cum e arta ultimilor 30 de ani?
Art Safari vă invită să explorați istoria artei românești și universale alături de ghizii și specialiștii noștri! Am pregătit o serie de cursuri inedite, inspirate din expozițiile acestui sezon.
Regăsiți în programul nostru 5 module a câte 2 cursuri fiecare, atât despre arta veche, cât și cea contemporană. Fiecare curs durează o oră și jumătate și este menit să vă ofere o perspectivă concentrată și interesantă asupra temelor propuse.
„Lecția” de artă continuă în expoziții, acolo unde veți putea practica tot ce ați învățat. Iar la final, ne bucurăm de networking la o cafea sau la un pahar de prosecco.
Monica Dumitru
A absolvit Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei, la Universitatea din București și este în prezent masterandă în Istoria Artei și Filosofia Culturii. Cu o experinta de peste 3 ani în tururile ghidate, aceasta este pasionată de artă și film, Monica își dedică studiile și analizele culturale explorării impactului social și contextului istoric al operelor de artă și producțiilor cinematografice.
Curs 1: Femeia secolului XIX și ipostazele acesteia în arta românească: Femeia în spațiul burghez și lumea domestică
2 nov., 19:00-20:30
În arta românească, femeia secolului XIX, este adesea reprezentată în spațiul burghez și domestic, ca mamă și soție. Apariția burgheziei a influențat viața cotidiană și rolul femeii, iar arta reflectă această schimbare socială prin diverse ipostaze ale femeii.
Curs 2: Imaginea țărăncii din satul românesc de secol XIX: între real și ideal
3 nov., 19:00-20:30
Cursul „Imaginea țărăncii din satul românesc de secol XIX: între real și idealizat” explorează viața și rolul femeii în mediul rural al secolului XIX. Vom analiza condițiile de viață, structurile sociale și contribuțiile economice, punând în contrast realitatea dură cu reprezentările idealizate din arta românească.