Love Edition

30 iunie–10 septembrie

Ultima săptămână în care poți vizita Art Safari! Nu rata Love Edition, până pe 10 septembrie!

Cel mai hot eveniment al verii, Art Safari Love Edition te așteaptă în Palatul Dacia-România, între 30 iunie și 10 septembrie, cu 4 expoziții de excepție, instalații și experiențe. Plus o librărie (Cărturești pop-up) și o cafenea (Bob George Coffee Bar).

Constantin Artachino

Întreaga creație a lui Constantin Artachino (1870-1954) se află sub semnul eleganței și al echilibrului, cu linii și contururi clare, perfect armonizate. Artachino a fost receptat în istoria artei autohtone ca un maestru al portretului, dar și al peisajului.

Ion Alin Gheorghiu

Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), pictor și sculptor român, a explorat formele naturale regăsite în simbolurile semințelor, florilor și fructelor. Această explorare personală s-a concretizat în ciclul Grădinilor suspendate, care, alături de subiectul Himerelor, întregește viziunea acestuia asupra mitologiei.

Nymphs and Zombies

Ondine’s Hope and Baraka’s Despair

Imaginile narative ale Alinei-Ondine Slimovschi (n. 1982) încorporează elemente din lumea vegetală, din faună și din mitologie. 
Paul Baraka Marat (n. 1994) se autocaracterizează ca un martir al artei. Picturile sale hiperrealiste se concentrează pe subiecte considerate imorale sau șocante.

Love Stories

Portraits, Passion & Partnership

Portretul, iubirea și dorința sunt temele expoziției organizate de National Portrait Gallery, Londra. Love Stories prezintă opere importante ale lui Man Ray, van Dyke, Cecil Beaton, Angelica Kauffmann, Joshua Reynolds, Lucian Freud și mulți alții.

Program de vizitare

Joi – duminică – 12:00 – 21:00 (ultima intrare: 20:30)

Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă – 22:00 – 01:00. Se intră chiar la 22:00, nu întârzia!

 

Palatul Dacia-România (al Muzeului Municipiului București) este o bijuterie arhitecturală aflată în inima Bucureștiului, readusă la viață prin artă! Cu o istorie îndelungată, care începe în 1882, a fost pe rând: sediul Societății de Asigurări Dacia-România; sediu de bănci – Banca Generală Română (1914), Banca Generală a Țării Românești (1920), BNR (1933); sediul Conservatorului de Muzică și Artă Dramatică (1950-1955). A găzduit restaurante, o cantină, Cooperativa de Artă Aplicată, diferite magazine de îmbrăcăminte, casa de modă Lipscani. 

Astăzi, Palatul Dacia-România (viitorul sediu al Pinacotecii București) a devenit un hotspot cultural în care să-ți petreci timpul înconjurat de artă. Descoperă-i secretele alături de ghizii noștri! Situat în inima Bucureștiului, pe strada Lipscani nr. 18-20, este extrem de accesibil publicului.  

Metrou: Unirii (1 sau 2) și Universitate – se poate ajunge pe jos, prin centrul istoric, în câteva minute

STB: stațiile 123, 104, 361