Ce expoziții vedem la Art Safari ediția Taine și comori:
Tessera(11 iulie – 28 iulie): Cu intenția asumată de a potența caracteristicile de transfer prin care lucrările impactează privitorul în spațiul expozițional de tip black cube, Karmen Golumbeanu construiește un sistem vizual ingenios, marcat de linii și culori puternice.
Picnic la muzeu (27 iunie – 21 iulie): Inspirându-se din programul european FOOD, o expoziție de artă pe tema picnicului te poate ajuta să-ți schimbi obiceiurile alimentare și stilul de viață prin reflectarea asupra importanței pauzelor, conectării cu ceilalți și a mâncatului sănătos. FOOD este cel mai mare program european care susține aceste obicei.
Aurul de la Brukenthal (expoziție temporară, 27 iunie – 28 iulie): Celebrul muzeu din Sibiu aduce o colecție extraordinară de piese preistorice, romane și medievale din aur, argint aurit și pietre prețioase, bijuterii și obiecte de cult realizate de meșteri aurari sibieni.
Muzeul secret (8 martie – 28 iulie): Una dintre cele mai importante colecții de artă românească, venită din Topalu, chiar de la malul Dunării: Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Ciucurencu, Dărăscu, Ressu, Iser, Piliuță.
Eustațiu Stoenescu. Portretistul aristocrației (8 martie – 28 iulie):Aristocrat rafinat, iubitor de frumos, pictor de mare forță, cel mai mare portretist român al secolului trecut: Eustațiu Stoenescu (1884, Craiova – 1957, New York).
Istoria României în 100 de portrete (8 martie – 28 iulie): Regi, regine, conducători de țară, politicieni, sportivi, oameni de cultură și alte personalități sunt reunite într-o expoziție cu portrete de la importante muzee din România, expuse acum pentru prima dată.
Atelierele din Pangratti (8 martie – 28 iulie): Strada care a concentrat cele mai valoroase spirite artistice ale României postbelice prin prezența celebrelor ateliere. Printre cei care au creat aici se numără: Corneliu Baba, Ion Nicodim, Sorin Ilfoveanu, Vasile Gorduz, Georgeta Năpăruș.